WiFi router, WiFi jelerösitők

Routerekről, wifi jelerősítőkről

Életünk ma már az internet köré szerveződik, okoseszközeink igénylik a kapcsolatot, a jelet, így ma már az új építésű lakásokban, intézményekben, irodaházakban, közlekedési eszközökön, de egyre több közterületen is az alapfelszereltség részét jelentik a routerek, wifi jelerősítők. Már léteznek több antennás routerek is amelyek akár több mint 4 vagy 5 antennával is rendelkeznek. Több router is támogatja már a 2,4 Ghz-től nagyobb 5 Ghz-es frekvenciát amely nagyobb sebességgel rendelkezik. Ezen szempontok alapján válogathatnak kínálatunkból.

Nézet:
Sorrend:

Mit tud a router?

A router vagy útválasztó a különböző, otthoni, irodai hálózatok és az internet összekapcsolására szolgáló eszköz, amely az adatforgalmat irányítja, jelet sugároz. A mai routerek általában IP protokoll alapú hálózatok forgalmát irányítják. Biztosan hallottál már olyan nevekről, mint Cisco, Avaya, Huawei, ASUS, Tenda, TP-Link, Linksys. Ezek népszerű router gyártók, és a különféle szolgáltatók gyakorta telepítik ezek routereit az otthonokba.

Jelerősítők szerepe

Bármilyen erős is egy otthoni router, nem képes arra, hogy minden helyiségben ugyanolyan tökéletes jelet továbbítson. Ráadásul nagyon sok minden bezavarhat, ami a wifi jelerősség csökkenését eredményezi. A routert a lakás központi helyiségébe, vagy annak a helynek a közelébe érdemes telepíteni, ahol a legtöbbet szeretnél wifizni.