USB-s Öngyújtó

Ágyő, gyufa! Itt az elektromos USB öngyújtó!

A dohányosok számára az öngyújtó életmentő eszköz lehet, de nemdohányzóként te is kerülhetsz olyan helyzetbe, amikor egy feltöltött USB öngyújtó az életedet, de legalábbis az estédet menti meg. Kempingezésnél, esti romantikus pillanatoknál, amikor kedvesednek meglepetés gyertyákat gyújtanál, de leginkább azokban az esetekben jön jól, amikor a szél miatt esélyed sincs a gyufa vagy egy hagyományos öngyújtó használatára. 

Nézet:
Sorrend:

Mit tud az USB öngyújtó?

A gyufákkal és hagyományos öngyújtókkal összehasonlítva az USB öngyújtók felveszik a versenyt számos kedvező tulajdonságuknak köszönhetően. De mit is tud egy USB öngyújtó, amit egy hagyományos nem? Összeszedtük. Amennyiben dohányosként pislákol benned némi környezettudatos szemlélet, és belegondoltál már, életed során hány darab öngyújtót használtál és dobtál el… Tiszta gáz, nem igaz? A gáz nélküli, az elektromosságot használó, láng helyett plazmaívvel működő USB töltős öngyújtó remek megoldás lehet számodra, mivel a beépített micro USB porttal gazdaságosan újratölthető, így ha lemerül, nem kell újat venni. És akár a laptopod USB portját is használhatod a töltésére.

Az USB öngyújtók előnyei

  • Hosszú élettartamú Li-ion akkumulátor.
  • Szélálló ív, amely megkönnyíti a szabadtéri használatot.
  • Környezetre gyakorolt pozitív hatás, mivel ha USB öngyújtót veszel, többé nem kell költened hagyományos öngyújtóra, így nem keletkezik újabb szemét.
  • Olcsó és hatékony.
  • Nem füstöl.
  • Könnyen újratölthető. Töltési idő: típustól függően 1-2 óra.
  • Egygombos működtetés.
  • Beépített biztonsági mechanizmus: kisgyerekek mellett is megbízhatóan használható. Ha a bőröd használat közben véletlenül közvetlenül az elektromos öngyújtó ívébe kerül, az égési sérülést okoz. Szerencsére az öngyújtó biztonsági mechanizmusai és a megfelelő használat között elég nehéz véletlenül megérinteni az ívet, mivel az elektródák közötti tér nagyon kicsi, és az ív csak néhány milliméter széles.