Headsetek, Fejhallgatók, Fülhallgatók

Fül- vagy fejhallgató: melyiket válaszd?

Ha megszállott zenehallgató vagy, vagy csak unalmas perceidben szeretsz zenét hallgatni, útközben telefonálni a kezeid szabadon hagyásával, akkor fontos, hogy tudd, mi a különbség a fül- és a fejhallgató között. A mindenhol velünk lévő okostelefonoknak hála, kedvenc zenéid mindig veled lehetnek munka, sport és utazás közben is. Hogy szabadok maradjanak a kezeid, ne zavarj másokat. Egy fej- vagy fülhallgató kiválasztása mindig a személyes preferenciáidon, valamint a használat módján alapul. Mindkettő audioeszköznek megvannak az előnyei és hátrányai. Ha a legjobb minőségű hangzást szeretnéd, és tökéletesen kizárnád a külvilágot, jobban jársz, ha fejhallgatót vásárolsz. Persze egy, a hallójáratba légmentesen illeszkedő fülhallgató is képes erre.

Nézet:
Sorrend:

Hogyan válassz a fej- és a fülhallgató között?

Rendszeresen futsz, edzel, és egy megbízható, fülben maradó eszközt szeretnél? Válassz minőségi vezeték nélküli fülhallgatót, amely egy pici töltőtokban elfér, így könnyedén magaddal viheted, hogy a megfelelő percben bevethesd. A Bluetooth füllhallgatók kényelmesebbek és a csúcsminőséget amúgyis ma már lassan a vezetékes eszközök jelentik. Utazáshoz, suliba vagy munkába járáshoz praktikusabb lehet egy fülhallgató. Könnyebb és kényelmesebb, ha órákig hallgatnál zenét, nem nyomja a füledet.

Árban és teljesítményben is válaszd a legjobbat!

Teljesítményben felveszik a versenyt, így amennyiben a költségvetésed szerényebb, vezeték nélküli fülhallgatóra voksolj fejhallgató helyett.Bármelyik típust is választod, a zaj okozta halláskárosodás megelőzésére figyelj oda, mert a túlzott hangerő megterhelő, károsító lehet.A megfelelő audioeszköz kiválasztásánál döntő tényező az ár. Általánosságban elmondható, hogy minél olcsóbb egy fej- vagy fülhallgató, annál rosszabb minőségű. A zajszűrés és a vízállóság is befolyásolhatja a választást, de a hangzás érdekében érdemes odafigyelni az érzékenységre, amely 90-110 dB/mW között ideális.